Skoči na glavno vsebino

Zlati Makron 2022

Učenci izbirnega predmeta Francoščina so se v letošnjem šolskem letu lahko udeležili tekmovanja v pripravi francoskih slaščic »Zlati makron«, ki ga vsako leto organizira Francoski inštitut v Sloveniji.

Učenci so morali izbrati francosko slaščico, jo pripraviti, okrasiti, fotografirati in v francoščini napisati kratko, a izvirno besedilo, v katerem so predstavili pripravljeno slaščico.

Francoski inštitut je nato po vnaprej določenih kriterijih izbral najboljše slaščice na državni ravni. Med zmagovalnimi izvedbami je bila tudi francoska klasika »la crème brûlée«, ki jo je mojstrsko pripravil in okrasil učenec naše šole Leon Klavžar (5. B), v krajšem predstavitvenem besedilu pa po francosko napisal, zakaj si je izbral ravno to slaščico.

Crème brûlée z jagodičevjem

Nagrajencem bo sponzor tekmovanja, TV5Monde, podaril čudovito knjigo slaščičarskih receptov.

Našemu chefu čestitamo in mu želimo še veliko kulinaričnih in jezikovnih dosežkov!

Crème brûlée z limono

Mentorica: Saša Vidmar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost