DAN SLOVENSKE HRANE – TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V petek, 17.11.2023 bomo na naši šoli obeležili Dan slovenske hrane in pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk.
Letos bomo več pozornosti namenili kruhu, saj je tudi slogan »KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN«.
Namen projekta TSZ je izobraževati, obveščati in ozaveščati učence ter tudi širšo javnost o:
- Pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so pridelana in predelana v Sloveniji,
- pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
- pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
- ozaveščanje o zavrženi hrani.
O vsem tem bomo 17.11.2023 v razredih spregovorili 1.šolsko uro, prisluhnili pa bomo tudi oddaji po šolskem radiu.
Na dan slovenske hrane bodo učenci dobili za zajtrk črni kruh in med iz ekološke pridelave, maslo, domače nehomogenizirano mleko in jabolko.
Vsa živila so slovenskega izvora.
Dopoldanska malica bo za učence organizirana po urniku od 10.05 do 10.25 v učilnici, v kateri imajo pouk 3.šolsko uro.
Vodja projekta: Blaženka Alič
Organizatorica šolske prehrane